sample sample sample sample sample

Bemutatkozás

hungarian language english language german language

Rövid cégtörténet

A Nautica Betéti Társaságot két-, a hajózást és a vízi életet kedvelő család hozta létre 1990-ben. A folyamatosan fejlődő családi vállalkozás vízi személyszállítás és jachtkikötő üzemeltetés céljával alakult meg, így párhuzamosan-, két úton fejlődött a társaság. A cég filozófiája az volt, hogy az országban szinte elsőként nyugati – főleg osztrák és német – mintára létrehozzon egy színvonalas, kikötésre alkalmas mólórendszert, s ez által vonzóbbá tegye a hajós turisták számára Szent István király városát.

Küldetése, hogy vonzó célpontja legyen a hajós vendégeknek, megfelelő és kielégítő szolgáltatáskínálattal rendelkezzen, valamint – mely talán az egyik legfőbb erénye a vállalatnak – hogy meghitt, családias és barátságos légkört teremtsen a pihenni vágyó embereknek.

A Nautica Bt. kikötői tevékenységének beindítására a Hotel Esztergom tulajdonában lévő 15 méter hosszú stégjének megvásárlásával került sor 1990-ben. Ezt követően a tulajdonosok stégeket gyártattak, melynek során 80 m-el növekedett az eredeti állapot.

Nem sokkal később kettő darab 9-9 méter hosszú kikötőponton került megvásárlásra, melyet szintén a kikötőhöz kapcsoltak. Ettől fogva évről évre - ahogy a pénzügyek és az idő engedték - folyamatos bővítésekre került sor, míg végül 2000-re elérte végleges formáját és hosszát. A kezdeti 15 méterből alig egy évtized alatt 180 méter hosszúságúra nőtte ki magát.

2000-ben a cég történetében egy fontos változás következett be. Különböző okokból kifolyólag a társaságot beindító két család útja külön vált és ettől az időponttól kezdve, Papp Ferenc Attila egyedül látja el a cég működtetését.

2012-re a kikötő teljes átépítésére került sor, mivel a cégvezetés úgy találta, hogy innovációra van szükség. A piaci igények felmérése előzte meg a szolgáltatásbővítést, fejlesztéseket. A beton mólórendszer, az erre épült faház, a vendéglátó egység kialakítása, valamint a jövőbeli tervekben szereplő szociális blokk felépítése pontosan ezt célozza meg.